Diet Food

Makaron Konjac Shirataki - Spaghetti

10,05 zł

Ostatnie sztuki!

+ -

Ten produkt nie został jeszcze oceniony.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 100 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 100 co daje Ci rabat na następne zamówienie 0,90 zł.


 
Więcej informacji

Bogate źródło błonnika. Szybko redukuje uczucie głodu, syci i hamuje apetyt na dłużej. Polecany osobom na diecie, diabetykom i chorym na celiakię.

Niezastąpiona alternatywa dla tradycyjnego makaronu spaghetti, cenna ze względu na bogactwo łatwo rozpuszczalnego i przyswajalnego błonnika. Makaron został wytworzony z rośliny Konjac Glucomannan, która od ponad 2 tysięcy lat jest wykorzystywana w azjatyckiej kuchni. Wyróżnia się bardzo niską kalorycznością (zaledwie 6,4 kcal na 100 g produktu), do tego nie zawiera tłuszczu, cukru, skrobi, białka, pszenicy i glutenu, zatem powinny sięgać po niego osoby z nietolerancją glutenu oraz diabetycy. Konnyak to must have w kuchni osób dbających o linię, ponieważ doskonale syci i szybko redukuje uczucie głodu. Ponadto ze względu na dużą zawartość błonnika wspomaga pracę jelit, ułatwia wypróżnianie i pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Makaron bardzo łatwo się przygotowuje, do tego nie posiada własnego smaku, zatem będzie doskonałą bazą orientalnych i apetycznych dań.

 

Działanie:

- hamuje apetyt i uczucie głodu
- wspomaga utrzymanie prawidłowej wagi ciała
- pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi
- łagodzi objawy biegunki
- usprawnia perystaltykę jelit

 

Zalety:

- produkt 100% pochodzenia roślinnego
- produkt bezpieczny dla diabetyków i osób chorych na celiakię
- certyfikowany przez JAS – Japanesse Agricultural Standard
- może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez rok
- przezroczysty i bez własnego smaku
- łatwy w przyrządzaniu

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
 
wartosc energetyczna / energy27kj / 6.4kcal
tłuszcz / fat0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturated0g
weglowodany / carbohydrates0.5g
- w tym cukry / of which sugars0g
białko / protein0g
sól / salt0,0g
błonnik4.5g


Sposób przygotowania:

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

 

Składniki:

konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia.


Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

 
Szczegóły
  • Termin ważności: podany na opakowaniu
  • Konsystencja: gotowa do użycia
  • Waga: 200 g
  • Produkt spożywczy: bezglutenowy, bez cukru, bez jajek
  • Składnik słodzący: brak
  • Kraj pochodzenia składników: Chiny
  • Kraj producenta: Polska
  • Zużyć w ciągu: bezpośrednio po otwarciu

Podobne produkty

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń