Naturalny olej neem z miodli indyjskiej Etja
-9%

Etja

Naturalny olej neem z miodli indyjskiej

10,82 zł -9% 11,89 zł
1
Wysoka dostępność
Wysyłka od razu

Szczegóły

Pojemność:50ml
Skóra:mieszana, trądzikowa, normalna
Włosy:suche / łamliwe, z tendencją do łupieżu, zniszczone, cienkie i słabe, do wszystkich typów
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Działanie serum do włosów:przeciwłupieżowe
Kraj producenta:Polska

Dlaczego warto?

Darmowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Więcej informacji

Wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Reguluje pracę gruczołów łojowych i wspomaga pielęgnację cery trądzikowej.

Nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej jest składnikiem często wykorzystywanym w recepturach kosmetyków ajurwedyjskich. Stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Reguluje pracę gruczołów łojowych, przeciwdziała stanom zapalnym i łagodzi trądzik, zmniejsza ilość wydzielanego sebum. Wcierany w skórę głowy silnie ją nawilża, wzmacnia cebulki oraz stymuluje wzrost silnych i mocnych włosów. Wspomaga też walkę z łupieżem. W jego składzie występują znaczne ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także witaminy C i E. Może być stosowany do pielęgnacji suchej, zniszczonej i skłonnej do wyprysków cery oraz wspomagająco przy łagodzeniu egzem, łuszczycy i grzybicy.

Działanie:

- reguluje pracę gruczołów łojowych
- wzmacnia cebulki włosów
- łagodzi stany zapalne
- zmniejsza ilość wydzielanego sebum
- działa antybakteryjnie i grzybobójczo

Zalety:

- 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany olej roślinny
- odpowiedni do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci
- wykazuje silne działanie antybakteryjne
- wspomaga łagodzenie trądziku i łupieżu
- może być stosowany bezpośrednio na skórę, jednak proponujemy łączyć olej z neem z innymi olejami nośnikowymi, np. olejem ze słodkich migdałów  (do nawilżania skóry), z olejem z dzikiej róży (do regenerowania drobnych ran i skaleczeń), z olejem lnianym i olejkiem z drzewa herbacianego (jako serum na zmiany trądzikowe)

Uwaga: olej w temperaturze poniżej 23 st. C ma stałą konsystencję. Nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży oraz do pielęgnacji skóry dziecka.

SPOSÓB UŻYCIA

• Mieszać z innym oleje nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90%
   i stosować bezpośrednio na skórę,
• Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy,    potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek
   stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.
• W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum
   o silnym działaniu na walkę z trądzikiem
• stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,
• silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę
   stóp,
• mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,
• stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń