Mohani

Olej marchewkowy (macerat)

20,74 zł

w magazynie. Wysyłka od razu!

+ -

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 207 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 207 co daje Ci rabat na następne zamówienie 1,86 zł.


     
    Więcej informacji

    Nawilża, regeneruje i odmładza. Nadaje skórze zdrowego, promiennego wyglądu. Działa przeciwzapalnie i łagodzi podrażnienia, eliminuje suchość.

    Olej uzyskany przez macerowanie marchwi w oleju słonecznikowym polecany do skóry poszarzałej i zmęczonej. Nadaje jej promiennego wyglądu i przywraca zdrowy, wyrównany koloryt. Polecany osobom ze skórą suchą i dojrzałą, ponieważ wykazuje właściwości nawilżające i wygładzające, dzięki czemu eliminuje uczucie ściągnięcia oraz pomaga wygładzić drobne zmarszczki. Sprawdzi się doskonale w okresie letnim w celu przedłużenia opalenizny i nadania jej równomiernego złotego koloru. Może być stosowany na włosy, by nadać im ciepłego tonu. Bogaty jest w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy oraz witaminy A, B, C, E i F, dzięki którym doskonale regeneruje, pomocny jest więc również przy łuszczycy, oparzeniach, bliznach i pęcherzach.

     

    Działanie:

    - głęboko nawilża
    - łagodzi podrażnienia, poparzenia i swędzenie
    - zmiękcza i wygładza
    - nadaje cerze zdrowego kolorytu
    - przedłuża trwałość opalenizny

     

    Zalety:

    - 100% macerat z marchwi w oleju słonecznikowym
    - uniwersalne zastosowanie: skóra i włosy
    - odpowiedni do każdego rodzaju skóry

     

    Uwaga:

    Kosmetyk barwi ubrania oraz skórę, dlatego należy zachować szczególną ostrożność przy jasnej odzieży. Olej jest wrażliwy na tlen i światło – powinien być przechowywany szczelnie zamknięty w miejscu bez dostępu powietrza i światła.

     

    Sposób użyciu:

    Olej może być stosowany na skórę twarzy i całego ciała, a także na włosy w celu uzyskania ciepłego odcienia. Zalecane jest stosowanie oleju w rozcieńczeniu ze względu na intensywne działanie barwiące. Poleca się łączyć olej z innymi, np. olejem ze słodkich migdałów. Olej można dodać także do gotowych kosmetyków – m.in. kremów do twarzy lub balsamów do ciała. Zalecane stężenie to 2%. Podczas stosowania oleju w stężeniach powyżej 2-3% poleca się robienie przerw w celu uniknięcia niepożądanego odcienia. Poleca się stosować olej jako kosmetyk przed i po opalaniu, na skórę twarzy i ciała.

     

    Skład INCI:

    Helianthus annuus, Beta-carotene (olej uzyskany przez macerowanie marchwi w oleju słonecznikowym).

     
    Szczegóły
    • Pojemność: 50 ml
    • Skóra: sucha, do wszystkich typów skóry, normalna, skłonna do podrażnień
    • Włosy: do wszystkich typów
    • Termin ważności: podany na opakowaniu
    • Rodzaj oleju: organiczny 100%
    • Kraj producenta: Polska

    Dlaczego warto?

    Darmowa wysyłka

    Ekspresowa wysyłka

    Darmowa dostawa

    Darmowa dostawa

    Gwarancja Triny

    Gwarancja Triny

    Bezpieczne płatności

    Bezpieczne płatności

    został dodany do Twojej listy życzeń.

    Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń