Intenson
Quinoa - komosa ryżowa tricolor
Szczegóły
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 200 g |
Produkt spożywczy: | wegetariański, wegański, bez cukru |
Składnik słodzący: | brak |
Kraj producenta: | Polska |
Dlaczego warto?
Ekspresowa wysyłka
Darmowa dostawa
Gwarancja Triny
Bezpieczne płatności
Każde zamówienie obejmuje także:
Wsparcie przez email lub telefon
Odpowiednie zabezpieczenie produktów
Słodką przekąskę na osłodę dnia
Więcej informacji
Mieszanka 3 komos ryżowych, które są źródłem pełnowartościowego białka i idealnym dodatkiem do domowych dań.
Mieszanka 3 komos - białej, czerwonej i czarnej to bardzo dobry składnik do dań na ciepło czy zimno, obiadów, sałatek i deserów. Dostarczają organizmowi pełnowartościowe białko, witaminy (E i B) i niezbędne kwasy tłuszczowe. Zdrowa alternatywa dla ryżu, kasz czy makaronów. Komosa zawiera flawonoidy, które mają działanie przeciwutleniające. Quinoa to produkt o bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 14-17%), dzięki czemu to znakomita alternatywa dla białka zwierzęcego.
Zalety:
- cenne właściwości zdrowotne
- odpowiednia do różnego rodzaju dań
- alternatywa dla kaszy, makaronów czy ryżu
- źródło białka i zdrowych kwasów tłuszczowych
Sposób użycia:
Produkt gotowy po uprzednim przygotowaniu: Ziarna quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2 – 3 razy). 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut.
Składniki:
80% quinoa biała, 10 % quinoa czarna, 10 % quinoa czerwona
Informacja alergenna:
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.