Intenson

Sól himalajska czarna drobna

9,20 zł

Ostatnie sztuki!

+ -

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 91 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 91 co daje Ci rabat na następne zamówienie 0,82 zł.


 
Więcej informacji

Idealna do przyprawiania dań kuchni indyjskiej i wegańskiej. Polecana przy problemach z zaparciami.

Sól himalajska czarna, znana też jako kala namak, ze względu na swój nie tylko słony smak, ale charakterystyczny, jajeczny zapach, jest bardzo chętnie stosowana w kuchni wegańskiej. Stosuje się ją jak tradycyjną sól do przyprawiania wszelkiego rodzaju potraw. Warto sięgnąć po nią przy problemach z zaparciami, wzdęciami i na zgagę. Jest też polecana osobom z wysokim ciśnieniem.

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).

 

Cechy:

- dobra na wzdęcia i zgagę
- do przyprawiania tradycyjnych, wegańskich i indyjskich potraw
- charakterystyczny zapach

 

Sposób użycia:

Stosowana jak sól tradycyjna. Świetnie sprawdzi się jako ozdobna posypka. Idealna do przyrządzania potraw kuchni indyjskiej.

 

Składniki:

100% sól himalajska czarna

 

Informacja alergenna:

Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscach czystych, suchych, bez obcych zapachów.

 
Szczegóły
  • Waga: 500 g
  • Kraj producenta: Polska

Podobne produkty

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń