Plamil Food

plamil food

Brytyjska firma jest matką sukcesu mleka sojowego na rynku zachodnim. Jako pierwsza wprowadziła mleko roślinne pod nazwą Plant Milk, które zyskało uznanie konsumentów na całym świecie, i od 1965 roku Plamil Food dostarcza na rynek produkty dla wegetarian, które są alternatywą dla konwencjonalnej żywności jak mleko sojowe, batony czekoladowe czy majonezy bez jajek. Wszystkie produkty są bezcukrowe, bezglutenowe, bez laktozy oraz wolne od orzechów.

Zamienniki dla mleka krowiego

Do produkcji mleka sojowego Plamil Food używana jest soja organiczna certyfikowana przez EcoCert, dzięki czemu powstaje wysokiej jakości alternatywa dla mleka krowiego. Mleko nadaje się do bezpośredniej konsumpcji, jak i możesz z powodzeniem dodawać je do musli, owsianek, herbaty, kawy i używać w kuchni na przykład do gotowania przy przepisach wymagających mleka. To, czym się wyróżnia takie mleko roślinne, to skład i wartości odżywcze – nie ma laktozy, cholesterolu, cukru, substancji słodzących, soli, sztucznych barwników i aromatów, ma też niską zawartość tłuszczów nasyconych.

Zdrowo i czekoladowo

Organiczne produkty czekoladowe Plamil Food są zarejestrowane w stowarzyszeniu Soil Association, jeszcze do 2009 roku były znakowane Vegan Society, jednak firma w trosce o swoich konsumentów i czystość produktów firma wycofała się ze współpracy po tym, jak organizacja zaczęła dopuszczać do certyfikacji produkty zawierające śladowe ilości, mleka, jaj lub ryb – tym samym masz gwarancję, że produkty Plamil Food są ich pozbawione. Do wyboru masz wiele wyrobów czekoladowych, organicznych past czekoladowych do smarowania słodzonych ksylitolem, syropem ryżowym lub olejem pomarańczowym, a także pisanki i bałwany z czekolady. Bezcukrowa czekolada powstała po to, abyś mogła rozkoszować się niebiańskim smakiem czekolady bez poczucia winy. Dzięki ofercie minibatoników szybko zaspokoisz swój głód na słodkie, a przy tym nie będziesz musiała się obawiać o swoją dietę. Czekolada nie ma dodatku cukru i dodatków mleczarskich, występuje w wielu smakach, m.in. czekolada kawowa, czekolada bananowa, truskawkowa czy czekolada z nasionami konopi. Możesz również sięgnąć po ciemną czekoladę bez mleka, glutenu i orzechów, dla której znajdziesz wiele zastosowań w kuchni.

Bajeczne majonezy bezjajeczne

Wprowadzenie alternatywy dla jajecznego majonezu było kolejnym krokiem po sukcesie mleka sojowego w historii firmy. Dzięki temu dzisiaj możesz wybierać spośród rozbudowanej oferty serii Mayo zawierającej majonezy bez jajek, które są tak samo smaczne, jak tradycyjne. Jeżeli lubisz używać majonezu, po ten od Plamil Food możesz sięgać bez obaw, ponieważ nie zawiera nabiału, jest bezglutenowe, bez cholesterolu, bogate w niezbędne kwasy tłuszczowe, bez sztucznych barwników, smaków i konserwantów. Do wyboru masz majonez zwykły, czosnkowy, estragonowy oraz chili. Wszystkie mają lekką, kremową i gładką konsystencję, nadają się do sałatek, do kanapek, przystawek, do dipów i sosów.

Certyfikowana żywność wegańska

Plamil Food posiada własną fabrykę, dzięki czemu ściśle kontroluje proces produkcji, w efekcie więc wytwarza smaczną żywność na bazie czystych i wysokiej jakości surowców. Firma dostarcza produkty do konsumentów, sprzedawców detalicznych, hurtowników i firm gastronomicznych i zakładów produkcyjnych na całym świecie. Żywność powstaje z myślą o wszystkich tych, którzy chcą się cieszyć jedzeniem i mieć pewność, że jedzą zdrowo, a przede wszystkim świadomie, ponieważ etykiety zawierają wszystkie składniki użyte do produkcji (bez ukrytych pozycji). Produkcja jest certyfikowana przez SALSA, ponadto firma posiada certyfikaty takich organizacji jak: Fairtrade Foundation, Soil Association, UTZ i Kosher.

Ciekawe produkty w tym artykule

Przeczytaj także

Jak zrobić hydrolat w domu? Czy hydrolat to to samo co woda kwiatowa?

Jak zrobić hydrolat w domu? Czy hydrolat to to samo co woda kwiatowa?

Najlepsze maseczki dla nastolatków – Ranking TOP 10 w 2022 roku

Najlepsze maseczki dla nastolatków – Ranking TOP 10 w 2022 roku

Dodaj komentarz

Twój e-mail nie zostanie opublikowany