Olej INCA INCHI. Czy znasz już właściwości Złota Inków?

Olej INCA INCHI. Czy znasz już właściwości Złota Inków?

Olej Inca Inchi jest uznawany za najbardziej aktywny i jednocześnie bardzo luksusowy olej roślinny stosowany w kosmetyce. Dzięki unikalnemu połączeniu niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów zapewnia doskonałą pielęgnację dojrzałej skóry i pomaga zachować jej młody wygląd.

Czy znasz już olej nazywany Złotem Inków?

Olej Inca Inchi (Sacha Inchi) powstaje z orzechów rosnącej w peruwiańskiej dżungli rośliny Sacha Inchi. Orzechy te wydobywa się z wnętrza owoców, które mają kształt gwiazdy i poddaje procesowi wyprasowania na zimno. Uzyskany olej ma delikatny, charakterystyczny zapach i jest dobrą bazą kremów, maseczek i szamponów do włosów. Doskonale sprawdza się też w naturalnej pielęgnacji skóry i włosów.

Właściwości oleju Inca Inchi znane były już w zamieszkujących amazońską dżunglę kulturach preinkaskich. Stosowano go głównie do leczenia oparzeń i podrażnień skórnych.

W latach 80-tych XX wieku amerykańscy naukowcy po raz pierwszy zbadali skład oleju Inca Inchi i już wtedy dowiedli, że zawiera on znaczące ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych. NNKT są substancjami, które powinny być dostarczane od zewnątrz, bo nie są w żaden sposób magazynowane ani wytwarzane przez naszą skórę i organizm. Stosowanie oleju Inca Inchi zaczęto więc uznawać za dobry sposób na uzupełnienie niedoboru NNKT, a bardziej szczegółowe badania nad jego składem i właściwościami przeprowadzono w 2000 roku. Uznano wtedy, że olej zawiera niemal idealne połączenie substancji bioaktywnych i jest jednym z najbardziej aktywnych olejów roślinnych stosowanych w przemyśle kosmetycznym, medycznym i spożywczym.

Co zawiera olej Inca Inchi?

Olej Inca Inchi zawiera unikalne, a przy tym też perfekcyjne połączenie składników aktywnych, które mają wyjątkowo skuteczne działanie pielęgnacyjne. Są to przede wszystkich niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i antyoksydanty.

Skład oleju Inca Inchi:

Kwasy Omega 3 i 6

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe są najważniejszym składnikiem wszystkich olejów roślinnych, które stosuje się w kosmetyce i naturalnej pielęgnacji. Jednak w żadnym innym oleju nie ma ich aż tyle, ile w oleju Inca Inchi. Aż 98% masy tego drogocennego stanowią właśnie NNKT!

Kwasem, którego w składzie oleju Inca Inchi jest najwięcej jest Omega-3 (kwas alfa-linlenowy stanowiący aż 54% składu oleju). To dzięki jego właściwościom olej wykazuje działanie przeciwzapalne i regenerujące skórę. Drugim cennym kwasem jest Omega-6 (olej Inca Inchi zawiera ok. 34% tego kwasu). Za jego sprawą skóra dłużej utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia i wolniej traci wodę. Kwas Omega-6 wykazuje też działanie łagodzące i zmniejsza szorstkość naskórka. Trzecim ważnym kwasem tłuszczowym występującym w składzie oleju Ina Inchi jest kwas Omega-9.

Olej INCA INCHI. Czy znasz już właściwości Złota Inków?

Antyoksydanty – witaminy A i E 

Nazywana witaminą młodości witamina E wykazuje silne właściwości antyutleniające. Neutralizuje działanie wolnych rodników, chroni skórę przed ich działaniem, wspomaga rozjaśnianie przebarwień i zapobiega utracie elastyczności. Stosowana w kosmetykach przedłuża też ich trwałość i jest stosowana jako naturalny konserwant. W oleju Inca Inchi witamina E występuje w tak dużym stężeniu, że olej bez dodatku żadnych konserwantów i odpowiednio przechowywany, zachowuje swoje właściwości nawet przez 2 lata.

Drugą cenną witaminą, która znajduje się w składzie oleju Inca Inchi jest witamina A. Wykazuje ona silne właściwości wygładzające, złuszczające i normalizujące. Przyspiesza procesy regeneracyjne skóry, rozjaśnia przebarwienia powstałe w efekcie nieprawidłowego opalania, spowalnia procesy starzenia, wpływa na zwiększenie produkcji kolagenu i elastyny.

Właściwości pielęgnacyjne oleju Inca Inchi – skóra, włosy, paznokcie

Olej Inca Inchi ma wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne i co najważniejsze – jego działanie jest bardzo skuteczne! Sprawdź, co olej Inca Inchi może zrobić dla Twojej skóry, włosów i paznokci.

Właściwości oleju Inca Inchi:

♥ dba o prawidłowy poziom nawilżenia skóry i chroni ją przed utratą wilgoci

♥ stymuluje produkcję kolagenu i elastyny

♥ wygładza drobne zmarszczki i kurze łapki

♥ poprawia napięcie skóry

♥ ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry

♥ wyrównuje koloryt

♥ rozjaśnia przebarwienia będące efektem promieniowania UV

♥ łagodzi podrażnienia

♥ neutralizuje działanie wolnych rodników

♥ chroni skórę przed negatywnym działaniem czynników zewnętrznych

♥ łagodzi swędzenie

♥ przyspiesza proces regeneracji naskórka po oparzeniach i stanach zapalnych

♥ zmniejsza widoczność rozstępów

♥ zapobiega rozwojowi cellulitu

♥ wzmacnia i odżywia paznokcie

♥ zmiękcza i wygładza skórki wokół paznokci

♥ chroni końcówki włosów przed rozdwajaniem

♥ zagęszcza włosy

♥ przywraca blask suchym i zniszczonym włosom

Dla kogo jest olej Inca Inchi?

Olej INCA INCHI. Czy znasz już właściwości Złota Inków?

Dzięki wyjątkowym właściwościom pielęgnacyjnym olej Inca Inchi może być stosowany do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów i paznokci. Jego intensywne i skuteczne działanie można zaobserwować bardzo szybko, a dzięki szerokiemu spektrum działania, olej może nam pomóc w zmniejszeniu ilości stosowanych kosmetyków i produktów pielęgnacyjnych. Czy jednak jest to olej dla każdego? Kto i kiedy powinien sięgnąć po olej Inca Inchi?

Olej Inca Inchi jest polecany do:

♥ pielęgnacji skóry dojrzałej

♥ pielęgnacji skóry suchej i odwodnionej

♥ pielęgnacji skóry alergicznej

♥ pielęgnacji skóry skłonnej do częstych stanów zapalnych, podrażnień, swędzącej i łuszczącej się

♥ pielęgnacji skóry z wyraźnym brakiem jędrności, mało elastycznej i wiotkiej

Po olej Inca Inchi powinny sięgnąć też osoby zmagające się z:

♥ przebarwieniami skórnymi

♥ rozstępami i cellulitem

♥ bielactwem

♥ trądzikiem

♥ łamliwymi paznokciami

♥ suchymi i zniszczonymi włosami

♥ rozdwajającymi się końcówkami włosów

♥ bliznami

♥ łuszczycą, atopowym zapalniem skóry i łojotokowym zapaleniem skóry

Jak stosować olej Inca Inchi w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci?

Olej INCA INCHI. Czy znasz już właściwości Złota Inków?

Olej Inca Inchi, tak jak wszystkie oleje roślinne stosowane do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci, ma wszechstronne możliwości zastosowania. Nie wymaga łączenia z innym olejem bazowym, może być nakładany bezpośrednio na skórę. Doskonałe efekty pielęgnacyjne uzyskasz stosując go w połączeniu z kwasem hialuronowym.

Stosowanie olejku Inca Inchi:

♥ bezpośrednio na skórę twarzy – zamiast kremu, pod oczy i jako serum o działaniu ujędrniającym i ochronnym

♥ na skórę szyi i dekoltu – w celu ochrony skóry przed utratą jędrności, elastyczności i gładkości

♥ na miejsca dotknięte cellulitem oraz w celu ochrony przed rozstępami – olejek może zastąpić balsam do ciała

♥ do pielęgnacji brzucha w ciąży

♥ do pielęgnacji skóry podrażnionej opalaniem – jako łagodzący olejek i kompres pielęgnacyjny

♥ do masażu całego ciała

♥ do ochrony końcówek włosów przed rozdwajaniem

♥ do olejowania włosów

♥ do wzmacniania paznokci i masażu dłoni

♥ do wzmocnienia działania takich kosmetyków pielęgnacyjnych jak balsam do ciała, krem do twarzy, czy szampon do włosów

Dowiedz się więcej o sposobach stosowania olejów roślinnych -> Jak stosować oleje do pielęgnacji twarzy? 

Podsumowanie

Chociaż olej Inca Inchi nie należy do najtańszych – za 100 ml trzeba zapłacić ok. 69 zł, warto skusić się przynajmniej na jedną buteleczkę tego płynnego Złota Inków. Olej zapewnia bowiem skuteczną pielęgnację, w widoczny sposób poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, rozprawia się z wolnymi rodnikami i sprawia, że nasza skóra wygląda młodo, zdrowo i pięknie. Ja swoją buteleczkę oleju Inca Inchi już mam 🙂

Czy znasz olej Inca Inchi? Jak się sprawdza w pielęgnacji Twojej skóry?

 

Szukasz oleju idealnego dla swojej skóry, włosów i paznokci?

Sprawdź:

-> Olej z opuncji figowej – luksusowa pielęgnacja Twojej skóry

-> Olej z czarnuszki – złoto faraonów w Twojej łazience

-> Olej z ogórecznika – ratunek dla podrażnionej skóry

-> Czy Twoja skóra pokocha olej z pestek malin?

-> Co warto wiedzieć o oleju z pestek winogron i czy warto go stosować?

-> Olej kokosowy dobry na wszystko!

-> Olej monoi – wyjątkowa pielęgnacja skóry i włosów prosto z rajskiego ogrodu

-> Olej makadamia – naturalny sposób na gładką i jędrną skórę

-> Olej ze słodkich migdałów – hit naturalnej pielęgnacji

-> Olej jojoba i jego zastosowanie w pielęgnacji skóry i włosów

-> Czy olej marula to kolejny cud natury?

-> Olej tamanu – SOS na niedoskonałości

-> Czy olej z dzikiej róży pomoże rozjaśnić przebarwienia?

-> Za co kochamy olej arganowy?

Przeczytaj także

Warzywo, które odmładza i upiększa. Właściwości marchewki w pielęgnacji

Warzywo, które odmładza i upiększa. Właściwości marchewki w pielęgnacji

Jaka odżywka do włosów kręconych? Najlepsze odżywki do mycia i pielęgnacji loków

Jaka odżywka do włosów kręconych? Najlepsze odżywki do mycia i pielęgnacji loków

Dodaj komentarz

Twój e-mail nie zostanie opublikowany