Quinoa - komosa ryżowa czerwona
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 113 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 113 co daje Ci rabat na następne zamówienie 1,02 zł.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 113 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 113 co daje Ci rabat na następne zamówienie 1,02 zł.
Dostarcza organizmowi pełnowartościowe białko i zdrowe kwasy tłuszczowe. Odpowiednia do dań na ciepło i deserów.
Komosa ryżowa czerwona ma lekko orzechowy posmak, a jej konsystencja jest nieznacznie twardsza od odmiany perłowej. Spożywana jako dodatek do dań na ciepło i zimno, składnik obiadów, sałatek i deserów, dostarcza organizmowi pełnowartościowe białko, witaminy i niezbędne kwasy tłuszczowe. Jest doskonałą i bardzo zdrową alternatywą dla ryżu i kasz. Wykazuje działanie antyoksydacyjne.
Zalety:
- 100% quinoa czerwona
- lekko orzechowy posmak
- cenne właściwości zdrowotne
- odpowiednia do dań na ciepło i deserów
- alternatywa dla kaszy i ryżu
- źródło białka i zdrowych kwasów tłuszczowych
Sposób użycia:
Produkt gotowy po uprzednim przygotowaniu: Ziarna quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy
jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2 – 3 razy). 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez
około 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut.
Składniki:
100% quinoa czerwona
Informacja alergenna:
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.