Sattva Ayurveda Indyjska pasta ziołowa - Chyawanprash, 500 g
Opis
Indyjska pasta ziołowa - Chyawanprash, 500 g
Pomaga zachować witalność, energię, młodość oraz wigor. Wzmacnia odporność i poprawia wygląd. Niezbędna w okresach stresu, wysiłku fizycznego czy zimą.
Pasta-dżem przygotowana ze świeżych owoców amli oraz mieszanki ziół zgodnie z ajurwedyjską recepturą. Owocowo-ziołowa mieszanka wykazuje szereg pozytywnych właściwości, ponadto jest bogactwem witaminy C i cennych przeciwutleniaczy, dzięki którym wpływa zarówno na poprawę wyglądu, jak i samopoczucia.
Tradycyjnie stosowana jest jako suplement diety. Określana jako Rasajana, ponieważ wykazuje działanie antyoksydacyjne - neutralizuje wolne rodniki, tym samym pomaga utrzymać młodość, witalność i wigor. Ze względu na naturalny skład jest odpowiednia do stosowania już od 5. roku życia. Wystarczy 1 łyżeczka rano i wieczorem, aby wesprzeć funkcje odporne organizmu, zwłaszcza w okresach osłabienia, na przykład zimą. Pasta ponadto wykazuje działanie przeciwdepresyjne i antystresowe, pomaga też zregenerować osłabiony organizm. Spożywana regularnie dodaje energii.
Z pasty możesz przygotować napój na bazie mleka bądź wody, możesz nią również posmarować ulubione wypieki. Wyróżnia się ciekawym, słodko-kwaśnym smakiem z pikantną nutą oraz konsystencją dżemu.
Działanie:
- wspomaga odporność
- dodaje energii
- spowalnia procesy starzenia się organizmu
- korzystnie wpływa na cerę i włosy
Zalety:
- receptura ajurwedyjska
- do spożywania bezpośrednio, smarowania wypieków lub przyrządzania napojów
- owocowo-ziołowy, słodko-kwaśny smak
- przyjemna konsystencja dżemu
- odpowiednia do spożywania od 5. roku życia
Sposób użycia:
1 łyżeczka rano (na czczo) i wieczorem
Skład:
Matsyandika (Sugarcane), Amla (Emblica officinalis), Honey, Baheda (Terminalia bellerica), Harad (Terminalia chebula), Bel (Aegle marmelos), Ghee, Munakka (Vitis vinifera), Shatavari (Asparagus racemosus), Ajmod (Apium graveolens), Elaichi (Elettaria cardamomum), Giloy (Tinospara cordifolia), Madhuyashti (Glycyrrhiza glabra), Jatamasi (Nardostachys jatamansi), Tejpatta (Cinnamomum Tamala), Vidari (Pueraria tuberosa), Nagarmotha (Cyperus rotundus), Punarnava (Boerhaavia diffusa), Pippali (Piper longum), Dalchini (Cinnamomum zeylanicum), Gokharu (Tribulus terrestris), Nagakesra (Mesua ferrea)
Cechy
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 500 g |
Składnik słodzący: | cukier trzcinowy |
Kraj producenta: | Indie |
Opakowanie: | plastik |