Olej z czarnuszki Oleiq

39,00 zł
1
Dodaję...
Ostatnie sztuki!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 390 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 390 co daje Ci rabat na następne zamówienie 3,51 zł.

Szczegóły

Pojemność:100 ml
Cera:trądzikowa, tłusta, dojrzała
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska
Opakowanie:szkło
Cruelty free:tak

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Silne działanie regenerujące i zabliźniające. Wzmacnia odporność skóry i pomaga pozbyć się zaskórników i stanów zapalnych. Polecany do cery mieszanej i tłustej.

Lekki olej z nasion czarnuszki ma szerokie zastosowanie w kosmetyce ze względu na właściwości przeciwłupieżowe, normalizujące i łagodzące objawy trądziku oraz atopowego zapalenia skóry. W niemal 85% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, do tego zawiera fitosterole, flawonoidy, alkaloidy (m.in. nigellina), antyoksydanty, witaminę E, karoteny, biotynę, witaminy z grupy B i związki mineralne: wapń, magnez, żelazo, selen, cynk i potas. Dzięki nim wykazuje szereg pozytywnych właściwości, między innymi wspomaga regenerację zmian skórnych, rozjaśnia istniejące już blizny i zapobiega powstawaniu nowych.

Olej z czarnuszki polecany jest zwłaszcza do skóry tłustej, trądzikowej i mieszanej, ponieważ regularnie stosowany łagodzi wypryski, zapobiega tworzeniu zaskórników oraz łagodzi stany zapalne. Świetnie sprawdzi się również na włosach, zarówno do olejowania, jako maska oraz serum do końcówek, zwłaszcza w przypadku włosów normalnych i suchych.

Działanie:

  • nawilża
  • wspomaga regenerację
  • zmniejsza i zapobiega powstawaniu blizn
  • łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia
  • poprawia koloryt skóry

Zalety:

  • szczególnie polecany do skóry mieszanej, tłustej i trądzikowej
  • produkt naturalny, organiczny i jednoskładnikowy
  • zimnotłoczony
  • uniwersalne zastosowanie: do ciała i włosów
  • delikatny, przyjemny zapach
  • praktyczna butelka z ciemnego szkła z atomizerem
  • odpowiedni do każdego rodzaju skóry

Sposób użycia:

Balsam: Olej można aplikować na wilgotną skórę całego ciała, najlepiej zaraz po kąpieli.
Dodatek do kąpieli: Do kąpieli zmiękczającej należy dodać kilkanaście kropli olejku,
dzięki temu zwiększy się wchłanialność składników aktywnych produktu.
PIielęgnacja włosów: Na lekko wilgotne włosy zaaplikować odpowiednią ilość olejku,
wmasować i owinąć włosy ręcznikiem. Pozostawić na min. 30 minut, a następnie zmyć delikatnym
szamponem. Jako serum regenerujące niewielką ilość olejku wetrzeć w końcówki włosów.

Skład INCI:

Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń