Naturalny olejek goździkowy Natura Receptura

11,00 zł
1
Dodaję...
Ostatnie sztuki!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 110 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 110 co daje Ci rabat na następne zamówienie 0,99 zł.

Szczegóły

Pojemność:10 ml
Termin ważności:podany na opakowaniu
Działanie aromaterapeutyczne:odstraszające owady
Kraj producenta:Polska
Opakowanie:szkło, papier, mieszane

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Niezastąpiony odstraszacz owadów, łagodzi też podrażnienia po ukąszeniu. Pomaga wyeliminować problemy skórne, a przy tym działa aromaterapeutycznie.

Naturalny olejek pozyskiwany z pąków kwiatów goździkowca korzennego Eugenia Caryophylli wyróżnia się przyjemnym, korzennym zapachem i wyjątkowymi właściwościami pielęgnacyjnymi. Polecany do aromaterapii, inhalacji, masaży, a nawet do produkcji własnych perfum. Sprawdzi się również jako odstraszacz owadów, a zwłaszcza meszek. Docenią go również alergicy, ponieważ ma on działanie niszczące roztocza.

Eugenol zawarty w olejku wykazuje silne właściwości bakteriobójcze. Sam olejek łagodzi bóle, w tym reumatyczne, oraz infekcje górnych dróg oddechowych. Stosowany na skórę pomaga wyeliminować problemy typu trądzik lub nadmierne wydzielanie sebum. Olejek goździkowy działa przeciwgrzybiczo, przeciwpierwotniakowo i przeciwwirusowo, przez co może okazać się pomocny przy infekcjach skórnych.

Działanie:

  • działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo
  • łagodzi podrażnienia
  • normalizuje wydzielanie sebum
  • pomaga zwalczyć objawy trądziku i infekcji skórnych
  • pobudza umysł

Zalety:

  • 100% naturalny
  • przyjemny, korzenny zapach
  • uniwersalne zastosowanie: na skórę, do aromaterapii i jako odstraszacz owadów
  • polecany zwłaszcza do skóry przetłuszczającej się i z trądzikiem

Uwaga:

Nie stosować nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórę. Przed użyciem należy rozcieńczyć z olejami roślinnymi w stosunku 1:3.

Sposób użycia:

aromatyzacja - Wystarczy dodać kilka kropli olejku do naczynia z gorącą wodą, nawilżacza powietrza lub kominka aromatycznego.
inhalacje -  Należy wlać 5-10 kropli olejku do miseczki z gorącą wodą. Następnie nałożyć ręcznik na głowę, pochylić się nad naczyniem i wdychać powstające opary przez kilka minut. Chwilę odpocząć, po czym czynność powtórzyć.
kapiel - dodanie olejku eterycznego do kąpieli sprawia, że wchodzi on w reakcję z całą skórą i jednocześnie w procesie oddychania przedostaje się do organizmu.
płukanka - Do szklanki z ciepłą wodą należy wlać kilka kropel olejku eterycznego i tak przygotowaną mieszanką płukać gardło i jamę ustną. Nie połykać!
sauna - Najlepiej 2 ml olejku eterycznego rozpuścić w 6 ml czystego spirytusu, a następnie w 150 ml wody. Taką gotową miksturę, po wcześniejszym wstrząśnięciu, należy równomiernie wylać na kamienie.

Skład INCI:

Eugenia Caryophyllus Bud Oil

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń