Olej z czarnuszki nierafinowany Your Natural Side

12,45 zł -11% 13,99 zł
1
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!

Szczegóły

Pojemność:10 ml
Cera:trądzikowa, tłusta, dojrzała
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska
Opakowanie:szkło
Cruelty free:tak

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Działanie przeciwstarzeniowe, normalizujące i kojące. Silnie nawilża, poprawiając jędrność skóry. Pomocny przy osłabionych paznokciach.

Tłoczony na zimno olej z czarnuszki siewnej sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w tym skóry głowy na przykład przy łupieżu. Wykazuje silne właściwości wzmacniające, przez co polecany jest do osłabionych paznokci oraz słabych i wypadających rzęs. Z powodzeniem może być stosowany również do olejowania włosów celem ich regeneracji i nadania sprężystości. Stosowany na skórę działa normalizująco na gruczoły łojowe, wspiera procesy regeneracyjne, nawilża i działa anti-aging.

Olej z czarnuszki w niemal 85% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, do tego zawiera fitosterole, flawonoidy, alkaloidy (m.in. nigellina), antyoksydanty, witamina E, karoteny, biotyna, witaminy z grupy B i związki mineralne: wapń, magnez, żelazo, selen, cynk i potas.

Działanie:

  • silnie nawilża
  • reguluje wydzielanie łoju
  • przyspiesza regenerację
  • łagodzi podrażnienia i objawy łupieżu

Zalety:

  • nierafinowany
  • 100% naturalny
  • bezpieczny dla okolic oczu
  • przyjemny korzenny zapach
  • uniwersalne zastosowanie: skóra, włosy i paznokcie
  • nietestowany na zwierzętach
  • certyfikat ekologiczności Soil Association Organic
  • odpowiedni do każdego rodzaju skóry
  • szczególnie polecany do cery dojrzałej, delikatnej, problemowej

Sposób użycia:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
  • wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
  • maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
  • zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
  • jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

Skład INCI:

Nigella Sativa Seed Oil (olej z czarnuszki nierafinowany 100%)

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń