Ajeden Miód z żurawiną, 400 g
Opis
Miód z żurawiną, 400 g
Posiada właściwości regeneracyjne, wzmacnia układ odpornościowy i spowalnia zmiany miażdżycowe. O żurawinowym smaku i kremowej konsystencji.
Miód rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością glukozy i aminokwasów. Dzięki temu należy do grupy miodów, które wspierają układ odpornościowy, wzmacniają po długotrwałych chorobach, łagodzą objawy stresu i przemęczenia. Miód rzepakowy ma też właściwości regeneracyjne i wzmacniające. Dzięki sporej ilości magnezu i potasu miód rzepakowy wspiera pracę serca i układu krążenia, spowalnia zmiany miażdżycowe i obniża ciśnienie krwi. Jest polecany przy problemach z drogami żółciowymi i zaburzeniach w metabolizmie tłuszczów. Miód ma delikatny smak, jest kremowy, jasnożółty lub całkiem biały i dobrze się rozsmarowuje.
Żurawina jest bogatym źródłem witaminy A, C, B1, B2, B6, E oraz magnezu, wapnia, fosforu, miedzi i jodu. Zawiera również mnóstwo taniny, kwasu cytrynowego, jabłkowego i benzoesowego, który jest naturalnym konserwantem. Jej owoce mają charakterystyczny słodko-cierpki smak. Żurawina działa bardzo prozdrowotnie. Od dawna stosowana jest w leczeniu chorób nerek i pęcherza moczowego. Ma działanie antybakteryjne, dzięki czemu skutecznie wspomaga walkę organizmu z infekcjami dróg moczowych. Jagody tej rośliny mają ponadto właściwości przeciwutleniające. Zmniejsza ona także ryzyko wystąpienia miażdżycy i chorób układu krążenia, w tym obniża ryzyko pojawienia się zawału serca.
Działanie:
- wzmacnia układ odpornościowy
- wspiera pracę serca
- regeneruje
- wzmacnia organizm wyczerpany chorobami
- obniża ciśnienie krwi
Zalety:
- na bazie miodu rzepakowego
- łagodny smak żurawinowy
- kremowa konsystencja
Sposób przechowywania:
Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C. Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu – podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie – nawet fermentację. Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości. Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.
Skład:
Miód rzepakowy nektarowy 95%, żurawina liofilizowana 5%.
Cechy
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 400 g |
Kraj producenta: | Polska |
Opakowanie: | szkło |
Cruelty free: | tak |