Intenson BIO karob jasny w proszku, 200 g
Opis
BIO karob jasny w proszku, 200 g
Nazywany też mączką chleba świętojańskiego. Jest doskonałym zamiennikiem kakao, nie ma działania alergizującego.
Karob, który nazywa się też mączką chleba świętojańskiego, uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (Szarańczynu Strąkowego). Jest to doskonały zamiennik dla kakao i czekolady, idealny do ciast, deserów, owsianek, koktajli i picia na ciepło. Ma bardziej słodki smak i jest delikatniejszy od kakao, nie ma też działania alergizującego. Dobrze sprawdza się w diecie dzieci, bo nie zawiera kofeiny. BIO karob proszek jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstwa ekologicznego, w którym nie używa się środków chemicznych.
Cechy:
- delikatny i słodki smak
- idealny zamiennik kakao
- nie zawiera kofeiny
- odpowiedni dla dzieci i alergików
Sposób użycia:
Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niż kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.
Składniki:
100% BIO karob w proszku
Informacja alergenna:
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, sezam
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Cechy
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 200 g |
Produkt spożywczy: | bez cukru, bez laktozy, bez jajek |
Składnik słodzący: | brak |
Sposób przetworzenia: | mielone, suszone |
Kraj producenta: | Polska |
Opakowanie: | plastik |