BIO cukier kokosowy 350 g Intenson
Szczegóły
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 350 g |
Produkt spożywczy: | bezglutenowy, wegetariański, wegański, bez laktozy, bez jajek |
Kraj pochodzenia składników: | Indonezja |
Kraj producenta: | Polska |
Opakowanie: | plastik |
Dlaczego warto?
Ekspresowa wysyłka
Opcja darmowej dostawy
Gwarancja Triny
Bezpieczne płatności
Każde zamówienie obejmuje także:
Wsparcie przez email lub telefon
Odpowiednie zabezpieczenie produktów
Słodką przekąskę na osłodę dnia
Więcej informacji
Dobra alternatywa dla białego cukru. Ma subtelny, karmelowy posmak i delikatny, słodki smak.
BIO cukier kokosowy jest produktem ekologicznym, pochodzącym z gospodarstwa, w którym nie używa się środków chemicznych. Głównym węglowodanem występującym w jego składzie jest sacharoza. W dalszej kolejności pojawiają się glukoza i fruktoza. Cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak i subtelny, karmelowy posmak. Jego indeks glikemiczny jest stosunkowo niski i wynosi 35. Może być stosowany do słodzenia kawy, herbaty, soków, pieczenia i gotowania.
Zalety:
- indeks glikemiczny 35
- zdrowszy od białego cukru
- odpowiedni do słodzenia, pieczenia, gotowania
- delikatny smak
- produkt z gospodarstwa ekologicznego
Sposób użycia:
Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, do pieczenia i gotowania.
Składniki:
100% BIO cukier kokosowy
Informacja alergenna:
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, sezam
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.