Diet Food Bio mąka migdałowa - Almond Flour, 250 g
Szczegóły
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 250 g |
Produkt spożywczy: | bez cukru |
Składnik słodzący: | brak |
Kraj producenta: | Polska |
Opakowanie: | plastik |
Wegański: | tak |
Dlaczego warto?
Ekspresowa wysyłka
Opcja darmowej dostawy
Gwarancja Triny
Bezpieczne płatności
Każde zamówienie obejmuje także:
Wsparcie przez email lub telefon
Odpowiednie zabezpieczenie produktów
Słodką przekąskę na osłodę dnia
Więcej informacji
Idealna do domowych wypieków i deserów. Alternatywa dla mąki zawierająca bogactwo białka i witamin dla zdrowego serca i odporności.
Organiczna mąka migdałowa powstała na skutek wysuszenia i sproszkowania blanszowanych migdałów. Ma przyjemny i lekko słodki smak, który wyśmienicie uzupełni domowe desery, owsianki, musli, koktajle mleczne i desery. Z powodzeniem może być wykorzystywana również jako zagęszczacz do zup, sosów i jogurtów, a także jako alternatywa dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast, biszkoptów i pieczywa. To bogactwo białka, dzięki któremu dania stają się sycące i na dłużej hamują apetyt. Ponadto migdał jest naturalnym źródłem magnezu wzmacniającego układ nerwowy, cynku odpowiedzialnego za zdrowe włosy, skórę i paznokcie, fosforu pozytywnie wpływającego na stan zdrowia kości i zębów. Zawiera również kwasy tłuszczowe omega-3, które chronią serce, oraz odmładzającą witaminę E. Spożywanie mąki migdałowej rekomendowane jest osobom poszukującym zdrowej alternatywy dla mąki pszennej, w tym diabetykom i osobom chorym na celiakię. Jest naturalnie bezglutenowa.
Sposób przygotowania:
- zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych lub owocowych
- panierka lub posypka do potraw i deserów,
- dodatek do musli
- może być spożywana przez diabetyków, wegetarian i wegan
- składnik do wypieku ciast, ciasteczek czypieczywa
Składniki:
100% bio mąka migdałowa.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać soję, pszenicę i gluten.