Ekologiczne pchełki czekoladowe Bio Planet
Szczegóły
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 100 g |
Produkt spożywczy: | wegetariański |
Rodzaj przekąski: | inne |
Składnik słodzący: | cukier trzcinowy |
Kraj producenta: | Polska |
Opakowanie: | plastik |
Dlaczego warto?
Ekspresowa wysyłka
Opcja darmowej dostawy
Gwarancja Triny
Bezpieczne płatności
Każde zamówienie obejmuje także:
Wsparcie przez email lub telefon
Odpowiednie zabezpieczenie produktów
Słodką przekąskę na osłodę dnia
Więcej informacji
Dzięki naturalnym składnikom są zdrowszą alternatywą dla zwykłych słodyczy. Smaczne, bez białego cukru, konserwantów i barwników. Na bazie wyciągów roślinnych.
Czekoladowe cukierki w cukrowej powłoce są znane zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Pchełki są znakomitą przekąską nie tylko na wieczór na przykład do filmu, ale także w ciągu dnia, na spacerze, w szkole czy w pracy. Skutecznie zaspokajają głód na słodkie!
Nie zawierają sztucznych barwników, konserwantów i dodatku białego cukru. Ekologiczne pchełki oblane są kolorową polewą uzyskaną z cukru trzcinowego nierafinowanego barwionego naturalnymi wyciągami roślinnymi z marchwi, jabłka i spiruliny. Nadzienie z mlecznej czekolady zawiera pełne mleko w proszku oraz masę kakaową min. 7%.
Zalety:
- zawierają certyfikowane składniki ekologiczne
- nadzienie z mlecznej czekolady
- masa kakaowa min. 7%
- zawierają pełne mleko w proszku
- bez glutenu (w składnikach)
- produkt wegetariański
- z certyfikatem BIO
Uwaga:
Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 r. życia.

Skład:
nadzienie z mlecznej czekolady (60%): nierafinowany cukier trzcinowy*, pełne mleko w proszku*, tłuszcz kakaowy*, masa kakaowa*, serwatka w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*; powłoka: cukier trzcinowy nierafinowany*, skrobia ryżowa*, syrop kukurydziany*, naturalne barwniki z wyciągów roślinnych (marchew*, jabłko*, spirulina*), koncentrat soku z fioletowej marchwi* i buraka*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, substancja glazurująca: wosk carnauba* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 7%.