Etja Naturalny olej neem z miodli indyjskiej

10,82 zł -9% 11,89 zł
1
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!

Szczegóły

Pojemność:50ml
Skóra:mieszana, trądzikowa, normalna
Włosy:suche / łamliwe, z tendencją do łupieżu, zniszczone, cienkie i słabe, do wszystkich typów
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Działanie serum do włosów:przeciwłupieżowe
Kraj producenta:Polska

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Olej neem wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Reguluje pracę gruczołów łojowych i wspomaga pielęgnację cery trądzikowej.

Nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej jest składnikiem często wykorzystywanym w recepturach kosmetyków ajurwedyjskich. Stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Reguluje pracę gruczołów łojowych, przeciwdziała stanom zapalnym i łagodzi trądzik, zmniejsza ilość wydzielanego sebum. Olej z drzewa neem wcierany w skórę głowy silnie ją nawilża, wzmacnia cebulki oraz stymuluje wzrost silnych i mocnych włosów. Wspomaga też walkę z łupieżem. W jego składzie występują znaczne ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także witaminy C i E. Olej z miodli indyjskiej może być stosowany do pielęgnacji suchej, zniszczonej i skłonnej do wyprysków cery oraz wspomagająco przy łagodzeniu egzem, łuszczycy i grzybicy.

Działanie:

  • reguluje pracę gruczołów łojowych
  • wzmacnia cebulki włosów
  • olej z miodli indyjskiej łagodzi stany zapalne
  • zmniejsza ilość wydzielanego sebum
  • działa antybakteryjnie i grzybobójczo

Zalety:

  • 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany olej roślinny
  • odpowiedni do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci
  • olejek z drzewa neem wykazuje silne działanie antybakteryjne
  • wspomaga łagodzenie trądziku i łupieżu
  • może być stosowany bezpośrednio na skórę, jednak proponujemy łączyć olej z neem z innymi olejami nośnikowymi, np. olejem ze słodkich migdałów  (do nawilżania skóry), z olejem z dzikiej róży (do regenerowania drobnych ran i skaleczeń), z olejem lnianym i olejkiem z drzewa herbacianego (jako serum na zmiany trądzikowe)

Uwaga:

olej neem w temperaturze poniżej 23 st. C ma stałą konsystencję. Nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży oraz do pielęgnacji skóry dziecka.

Sposob użycia:

  • Mieszać z innym oleje nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,
  • Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym
  • Olej neem na włosy: Wcierać we włosy i skórę głowy,  potem zmyć delikatnym szamponem. Substancja silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.
  • Olej neem na twarz: Stosować jako dodatek do kremów i balsamów – zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą.
  • Olej z miodli indyjskiej to silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę   stóp.
  • Olej neem na trądzik: W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego  olejek neem tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem.
    Mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruje drobne skaleczenia i rany.
  • Stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne.

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń