Intenson Sól himalajska różowa drobna jodowana, 500 g
Opis
Sól himalajska różowa drobna jodowana, 500 g
Ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów, Bogata w minerały, wzbogaca delikatnym smakiem każdą potrawę.
Sól himalajska drobna w delikatnym różowym kolorze jest wydobywana u podnóża Himalajów. Poza chlorkiem sodu zawiera w składzie ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń. Są to pierwiastki niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu ludzkiego organizmu. Sól należy stosować do przyprawiania potraw, tak jak tradycyjną. Jej delikatny smak i biało-różowy kolor wzbogacą każdą potrawę. Jodowana.
Należy pamiętać, że Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).
Zalety:
- delikatny smak
- bogactwo mikroelementów
Sposób użycia:
Stosowana jak sól tradycyjna.
Składniki:
100% sól himalajska
Informacja alergenna:
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscach czystych, suchych, bez obcych zapachów.
Cechy
Termin ważności: | podany na opakowaniu |
Waga: | 500 g |
Kraj producenta: | Polska |
Opakowanie: | plastik |