Diet Food

Makaron Konjac Shirataki - Fettuccine

8,58 zł
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 85 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 85 co daje Ci rabat na następne zamówienie 0,77 zł.

Szczegóły

Termin ważności:podany na opakowaniu
Konsystencja:gotowa do użycia
Waga:200 g
Produkt spożywczy:bezglutenowy, bez cukru, bez jajek
Kraj producenta:Polska
Zużyć w ciągu:bezpośrednio po otwarciu

Dlaczego warto?

Darmowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Więcej informacji

Zdrowa i niskokaloryczna alternatywa dla makaronu bogata w błonnik. Hamuje głód, obniża poziom cukru, wspomaga walkę ze zbędnymi kilogramami.

Małe wstążki makaronowe bogate w łatwo przyswajalny błonnik, dzięki czemu danie będzie sycące, niezalegające i dietetyczne. Makaron wytworzony został z korzenia rośliny konjac od ponad 2000 lat wykorzystywanej w azjatyckiej kuchni, znanej na całym świecie dzięki takim produktom jak Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodle. Ze względu na bardzo niską kaloryczność (niemal 6,4 kcal na 100 gram produktu) makaron polecany jest przede wszystkim osobom dbającym o linię i będącym na diecie – błonnik doskonale wchłania wodę, zapewniając tym samym uczucie sytości i na długo hamując głód. Makaron wstążkowy bardzo szybko się przyrządza, do tego nie ma własnego smaku, ale doskonale wchłania aromat przypraw i dodatków, dzięki czemu danie jest smaczne i lekkie. Produkt jest bezpieczny dla osób chorujących na celiakię i dla diabetyków, ponieważ nie zawiera cukru, tłuszczów, skrobi, pszenicy i glutenu.

 

Działanie:

- hamuje apetyt i uczucie głodu
- wspomaga utrzymanie prawidłowej wagi ciała
- pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi
- łagodzi objawy biegunki
- usprawnia perystaltykę jelit

 

Zalety:

- produkt 100% pochodzenia roślinnego
- produkt bezpieczny dla diabetyków i osób chorych na celiakię
- certyfikowany przez JAS – Japanesse Agricultural Standard
- może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez rok
- przezroczysty i bez własnego smaku
- łatwy w przyrządzaniu

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
 
wartosc energetyczna / energy27kj / 6.4kcal
tłuszcz / fat0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturated0g
weglowodany / carbohydrates0.5g
- w tym cukry / of which sugars0g
białko / protein0g
sól / salt0,0g
błonnik4.5g


Sposób przygotowania:

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

 

Składniki:

Konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia.


 

Sposób przechowywania:

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.


został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń