Intenson

BIO mąka kokosowa

9,14 zł

Ostatnie sztuki!

+ -

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 91 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 91 co daje Ci rabat na następne zamówienie 0,82 zł.


 
Więcej informacji

Cenne źródło błonnika i białka. Nie zawiera glutenu. Ma lekki posmak i aromat kokosa. Doskonała do wypieków.

Mąka kokosowa powstaje z miąższu kokosa. Zawiera małą ilość łatwo przyswajalnych węglowodanów, sporo białka i błonnika. Jest produktem bezglutenowym. Z powodzeniem może zastąpić mąkę pszenną, dobrze sprawdza się w wypiekach, zapiekankach i jako dodatek do zagęszczania zup. Jest odpowiednia dla diabetyków i osób dbających o linię. Ma lekki posmak i aromat kokosa, ale nie jest słodka.

 

Zalety:

- odpowiednia dla diabetyków
- bogata w błonnik
- może być stosowana do wypieków
- ciekawy smak i aromat

 

Sposób użycia:

Dosypywać 1-2 łyżki stołowe do napojów, wypieków, zapiekanek, zup, serwowanych na gorąco płatków śniadaniowych. W tradycyjnych wypiekach warto zastępować mąkę pszenną w 15-20% mąką kokosową pamiętając o zwiększeniu ilości wody w recepturze lub dodaniu oleju kokosowego, który utrzymuje wilgoć i miękkość ciasta. Idealna w przepisach bezglutenowych. Naturalną cechą mąki kokosowej jest zbijanie się w grudki, ponieważ jest ona bardzo wodochłonna. Dlatego najlepiej przesiać przed użyciem.

 

Składniki:

100% BIO mąka kokosowa


Intenson - BIO Mąka kokosowa


Informacja alergenna:

Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.


Sposób przechowywania:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w temperaturze pokojowej. Chronić od wilgoci i promieni słonecznych.

 
Szczegóły
  • Waga: 300g
  • Produkt spożywczy: wegetariański, wegański, bez cukru
  • Sposób przetworzenia: mielone
  • Kraj producenta: Polska

Podobne produkty

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń