Skwalan z trzciny cukrowej bio Natura Receptura

12,87 zł
1
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 128 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 128 co daje Ci rabat na następne zamówienie 1,15 zł.

Szczegóły

Pojemność:10 ml
Cera:sucha, wrażliwa
Termin ważności:podany na opakowaniu
Kraj producenta:Polska
Opakowanie:szkło, papier, mieszane

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Pochodna ludzkiego skwalenu, który naturalnie występuje w skórze. Pomaga zachować młody, jędrny wygląd. Odpowiedni do każdego typu cery.

Lekki, bezwonny olejek zawierający pochodną ludzkiego skwalenu do stosowania zewnętrznego. Wchłania się błyskawicznie, nie pozostawiając tłustej i lepkiej warstwy. Dzięki bardzo drobnym cząsteczkom wnika głęboko w skórę, przywracając jej blask i koloryt. To również doskonały nośnik składników aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.

Dlaczego warto stosować skwalan z trzciny cukrowej? Do 25. roku życia zawartość skwalenu w warstwie lipidowej skóry wynosi 10-15%, potem jego ilość stopniowo spada wraz z wiekiem. W efekcie skóra traci piękny i młody wygląd, pogłębiają się zmarszczki, ponadto pojawiają się nieestetyczne przebarwienia. Skwalan pomaga zachować młody wygląd, do tego łagodzi podrażnienia i pomaga przywrócić cerze zdrowy, równomierny koloryt.

Różnica między skwalenem a skwalanem: skwalen rozkłada się pod wpływem tlenu i promieni słoneczny, natomiast skwalan jest stabilniejszą formą, jest odporny na utlenianie i niekorzystne działanie czynników zewnętrznych. Możesz go używać miejscowo na przykład na oparzenia słoneczne i miejsca naznaczone bliznami.

Działanie:

  •  intensywnie nawilża
  •  zapobiega utracie wody z naskórka
  •  poprawia jędrność i gładkość
  •  zmniejsza przebarwienia, bruzdy i zmarszczki
  •  chroni przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych

Zalety:

  •  olejek bio
  •  uniwersalne zastosowanie: twarz, szyja, dekolt, serum pod oczy, dodatek do kosmetyków, olejek do ciała
  •  szklana butelka wyposażona w higieniczną pipetę
  •  odpowiedni do każdego rodzaju skóry, w tym delikatnej i skłonnej do alergii

Skład INCI:

Squalane

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń