Mydłostacja Olej z baobabu, 30 ml

29,00 zł
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 290 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 290 co daje Ci rabat na następne zamówienie 2,61 zł.

Szczegóły

Pojemność:30 ml
Cera:trądzikowa, dojrzała, z przebarwieniami
Włosy:suche i łamliwe, zniszczone, średnioporowate
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska
Zużyć w ciągu:12 miesięcy od otwarcia
Opakowanie:szkło
Cruelty free:tak

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Masz aż rok na zwrot

Opcja darmowej dostawy

Wysyłamy eko już 9 lat!

Gwarancja Triny

Tylko oryginalne produkty

Bezpieczne płatności

Świeże kosmetyki

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Działa nawilżająco, łagodząco i regeneracyjnie. Pomaga uporać się ze zmarszczkami, trądzikiem, bliznami, a nawet cellulitem. Skóra odzyskuje jędrność i zdrowy wygląd.

Lekki olej z baobabu o orzechowym aromacie, polecany szczególnie do stosowania wieczorem, aby wspomóc procesy naprawcze skóry podczas snu. Wytwarzany jest z nasion drzewa baobabu bogatych w witaminy A, E i F, które są niezwykle przydatne w pielęgnacji, przez co olej nazywany jest złotem z Afryki. To ratunek dla skóry trądzikowej, z łuszczycą czy AZS, ponieważ wspiera regenerację i pomaga uporać się z rankami, bliznami i innymi zmianami skórnymi. Dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry z pierwszymi oznakami starzenia, ponieważ spłyca zmarszczki, pomocny jest też w walce z cellulitem i rozstępami. Ponadto wyrównuje koloryt skóry, działając rozjaśniająco, zatem skóra wygląda na zdrowszą. Działa ochronnie na skórę – pozostawia na niej aksamitny film zabezpieczający przed wolnymi rodnikami.

 

Działanie:

- zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry
- pomaga w spłycaniu zmarszczek
- eliminuje swędzenie skóry
- wspomaga regenerację
- działa rozjaśniająco

 

Zalety:

- 100% olej z nasion baobabu
- uniwersalne zastosowanie: włosy i paznokcie
- do każdego typu skóry

 

Sposób użycia:

Najlepiej na wilgotną skórę ( wtedy łatwiej się wchłonie) w połączeniu z hydrolatem z róży damasceńskiej lub oczaru wirginijskiego. Najlepiej stosować pod wieczór po umyciu twarzy.

 

Skład INCI:

Adansonia digitata (Baobab) Seed Oil.

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń