Wstecz
Olej z pestek jeżyn nierafinowany, 10 ml

Your Natural Side Olej z pestek jeżyn nierafinowany, 10 ml

19,89 zł
Dodaję...
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 99 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 99 co daje Ci rabat na następne zamówienie 0,89 zł.

Opis

Olej z pestek jeżyn nierafinowany, 10 ml

Chroni przed przedwczesnym starzeniem, zmniejsza widoczność zmarszczek i blizn. Poprawia koloryt cery i wzmacnia naczynka. Skóra staje się młoda i jędrna.

Naturalny olej będący silnym antyoksydantem, polecany do skóry w każdym wieku. Sprawdzi się szczególnie w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej, zanieczyszczonej i o nierównomiernym kolorycie. Wspaniale natłuszcza i zabezpiecza skórę przed utratą nawilżenia, jednocześnie poprawia jej elastyczność. Wytworzony został w wyniku tłoczenia na zimno jeżyny wąskolistnej (Rubus Laciniatus), która bogata jest w witaminę C i beta-karoten, czyli cenne substancje wspomagające regenerację skóry, włosów i paznokci. Olej pomaga rozjaśnić przebarwienia skórne i blizny potrądzikowe, dzięki czemu skóra wygląda młodziej i na wypoczętą. Stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje oraz działa naprawczo, przez co polecany jest do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi i farbowanych (przedłuża trwałość koloru). Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym i witaminie E w postaci alfa-tokoferolu, beta-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu skóra staje się jędrna, a zmarszczki zostają wygładzone. Koi i łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia i zmiany w tym wywołane słońcem, radioterapią, a także chorobami jak trądzik, łuszczyca, egzema.

 

Działanie:

- nawilża i poprawia elastyczność
- działa lekko ściągająco
- wyrównuje koloryt skóry
- wspomaga regenerację
- wzmacnia naczynka

 

Zalety:

- 100% naturalny, nierafinowany
- naturalny zapach korzenia pietruszki
- nietestowany na zwierzętach
- uniwersalne zastosowanie: skóra, włosy, paznokcie, rzęsy i brwi
- odpowiedni do skóry mieszanej i tłustej, problematycznej, naczynkowej, o nierównym kolorycie, dojrzałej
- bezpieczny do stosowania na skórę w okolicach oczu
- polecany do pielęgnacji włosów farbowanych
- użyty surowiec ma certyfikat Soil Association Organic

 

Sposób użycia:

- jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni - olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
- jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
- masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
- wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
- maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
- maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
- zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
- preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
- jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

 

Skład INCI:

Blackberry Seed Oil; (Olej z pestek jeżyn nierafinowany 100%).

Pokaż cały opis

Cechy

Pojemność:10 ml
Cera:naczynkowa, dojrzała, do wszystkich typów skóry
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska
Zużyć w ciągu:3 miesięcy od otwarcia
Nawilżanie ciała:olejek
Opakowanie:szkło
Cruelty free:tak
Masz aż rok na zwrot
Wysyłamy eko już 9 lat!
Tylko oryginalne produkty
Świeże kosmetyki

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń