Your Natural Side Olej rokitnikowy, 30 ml

31,99 zł
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 319 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 319 co daje Ci rabat na następne zamówienie 2,87 zł.

Szczegóły

Pojemność:30 ml
Cera:do wszystkich typów skóry
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Zastrzyk młodości dla skóry! Przywraca jędrność, zdrowy koloryt i blask. Doskonale nawilża skórę, łagodzi i regeneruje. Do każdego rodzaju skóry.

Naturalny olej rokitnikowy bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe jest doskonałą propozycją dla posiadaczek skóry delikatnej, problemowej i dojrzałej. Dzięki właściwościom normalizującym i odświeżającym sprawdzi się również przy skórze z nadprodukcją sebum. Z powodzeniem możesz go użyć również do włosów, zwłaszcza osłabionych.

Olej z nasion rokitnika wykazuje działania regenerujące, wygładzające, ujędrniające, a także wzmacniające barierę ochronną naskórka. Ponadto działa antyoksydacyjnie i nadaje skórze zdrowego blasku. Systematycznie stosowany pomaga zredukować widoczne oznaki starzenia, a także przebarwienia i zaczerwienienia, przez co skóra wygląda młodziej i ponętnie

Kolor oleju jest intensywnie pomarańczowy, przez co zaleca się stosować go w rozcieńczeniu.

Działanie:

  • nawilża
  • normalizuje wydzielanie sebum
  • pomaga zredukować przebarwienia i oznaki starzenia skóry
  • łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia
  • wyrównuje koloryt skóry

Zalety:

  • 100% naturalny
  • nierafinowany
  • uniwersalne zastosowanie: skóra, włosy i paznokcie
  • wygodna butelka szklana z pipetką
  • nietestowany na zwierzętach
  • odpowiedni do każdego rodzaju skóry
  • certyfikat ekologiczności Soil Association Organic

Sposób użycia:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
  • wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
  • maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
  • zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
  • jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

Skład INCI:

Hippophae Rhamnoides Seed Oil (olej nierafinowany 100%)

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń