Olej tamanu E-FIORE

28,00 zł
1
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 280 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 857 co daje Ci rabat na następne zamówienie 7,71 zł.

Szczegóły

Pojemność:50 ml
Cera:mieszana, trądzikowa, tłusta
Włosy:z tendencją do łupieżu / łojotoku, wrażliwa skóra głowy
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska
Opakowanie:szkło

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Antidotum na skórę zanieczyszczoną. Przywraca skórze zdrowy wygląd, wzmacnia też paznokcie. Pomocny w walce z łupieżem i trądzikiem. Zielone złoto!

Olej kamani, zwany też tamanu, wykazuje cudowne właściwości, które polubi zwłaszcza skóra zanieczyszczona, uszkodzona i problematyczna. Między innymi wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przyspieszające regenerację. Polecany jest zwłaszcza do skóry naznaczonej łuszczycą, trądzikiem, z trudno gojącymi się oparzeniami czy nieustępliwymi wypryskami. Nadaje się również do stosowania przy odmrożeniach i po ukąszeniach owadów.
Roślina Calophyllum inophyllum to drzewo zwane gumiakiem, rosnące na wyspach Oceanu Spokojnego. To jego owoce są szczególnie wartościowe dla człowieka - uzyskuje się z nich tłusty olej zawierający: 49% kwasu olejowego, 12% linolowego, 15% palmitynowego, ponad 12% kwasu stearynowego, kwas kalofillowy, kumaryny, laktony o silnym działaniu bakteriostatycznym i przeciwzapalnym, stigmasterol, glikolipidy, fosfolipidy.

Dzięki bogactwu składników aktywnych olej tamanu regularnie stosowany regeneruje zmarszczki, poprawia napięcie skóry i zapobiega powstawaniu rozstępów. Mimo tego, że jest to dość treściwy olej, dobre się wchłania w skórę, dając natychmiastowe odczucie nawilżenia, odżywienia i uelastycznienia.

Działanie:

  • nawilża i odżywia
  • poprawia jędrność i elastyczność skóry
  • przyspiesza regenerację
  • zmniejsza objawy trądziku
  • zapobiega tworzeniu się zaskórników

Zalety:

  • 100% naturalny
  • nierafinowany, zimnotłoczony
  • butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem
  • szczególnie polecany do skóry zanieczyszczonej i problematycznej
  • pomocny przy problemach z łupieżem i trądzikiem

Skład INCI:

Calophyllum Inophyllum 

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń