Olej z nasion opuncji figowej - Czysta Figa O!Figa

44,90 zł
1
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 448 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 448 co daje Ci rabat na następne zamówienie 4,03 zł.

Szczegóły

Pojemność:10 ml
Cera:dojrzała, zszarzała / ziemista
Kraj producenta:Polska
Zużyć w ciągu:24 miesięcy od otwarcia
Opakowanie:szkło
Cruelty free:tak

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Wykazuje działanie antyoksydacyjne i wygładzające. Opóźnia procesy starzenia, nawilża i regeneruje skórę. Polecany do wszystkich rodzajów skóry.

Nierafinowany, tłoczony na zimno olej z opuncji figowej zawiera w składzie prawie 90% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i jest uważany za jeden z najlepszych naturalnych olejów roślinnych stosowanych w celach pielęgnacyjnych. Wykazuje działanie antyoksydacyjne - neutralizuje działanie wolnych rodników i opóźnia procesy starzenia, wspiera naturalne procesy regeneracji naskórka i wzmacnia naturalną barierę ochronną. Poprawia stopień nawilżenia skóry, chroniąc ją przed utratą wilgoci, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, zmiękcza i wygładza. Nazywany naturalnym botoksem sprzyja zachowaniu młodego, zdrowego i promiennego wyglądu skóry. Jest olejem niekomedogennym, dzięki czemu może być stosowany do wszystkich rodzajów skóry, w tym cer problematycznych z tendencją do wyprysków i zaskórników.

Działanie:

  • opóźnia procesy starzenia
  • wygładza
  • regeneruje
  • łagodzi podrażnienia
  • chroni skórę przed utratą nawilżenia

Zalety:

  • 100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z opuncji figowej
  • bogaty w NNKT
  • odpowiedni do wszystkich rodzajów skóry
  • niekomedogenny
  • może być stosowany do cery problematycznej, skłonnej do niedoskonałości i wyprysków
  • dobrze się wchłania
  • nie pozostawia tłustego filmu na skórze

Skład INCI:

Opuntia Ficus Indica (Prickly Pear) Seed Oil

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń