Olej z rokitnika nierafinowany E-FIORE

38,50 zł
1
Dodaję...
Produkty W magazynie. Wysyłka od razu!
  • Kupując teraz ten produkt otrzymasz 385 TrinyPunktów. W sumie będziesz ich mieć 385 co daje Ci rabat na następne zamówienie 3,47 zł.

Szczegóły

Pojemność:50 ml
Cera:dojrzała, do wszystkich typów skóry
Termin ważności:podany na opakowaniu
Rodzaj oleju:organiczny 100%
Kraj producenta:Polska
Opakowanie:szkło

Dlaczego warto? Dlaczego warto?

Ekspresowa wysyłka

Ekspresowa wysyłka

Opcja darmowej dostawy

Opcja darmowej dostawy

Gwarancja Triny

Gwarancja Triny

Bezpieczne płatności

Bezpieczne płatności

Każde zamówienie obejmuje także:

Wsparcie

Wsparcie przez email lub telefon

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Odpowiednie zabezpieczenie produktów

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Słodką przekąskę na osłodę dnia

Ikona info Więcej informacji

Odżywia, wspomaga regenerację, wzmacnia naczynka i zmniejsza trądzik. Łagodzi zmiany skórne i sprawia, że cera znowu wygląda zdrowo i promiennie.

Czysty olej pozyskiwany z owoców rokitnika syberyjskiego, odmiany najbogatszej w dobroczynne składniki. Zawiera bardzo dużo karotenoidów, bo aż 189 mg na 100 g, dzięki czemu wykazuje wyjątkowe właściwości i niezwykle korzystnie wpływa na skórę. Przede wszystkim jest olejem bardzo odżywczym, wykazującym silne właściwości regenerujące, przez co polecany jest zwłaszcza do skóry ze zmianami zapalnymi, oparzonej, podrażnionej czy uszkodzonej. Dzięki właściwościom kojącym i ochronnym szybko przynosi ulgę.

Olej rokitnikowy zawiera wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Olej wspomaga zmniejszanie blizn potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry. Obecne w oleju kumaryny wzmacniają naczynka i poprawiają przepływ krwi, a kwasy urosolowy i oleinolowy działają przeciwzapalnie, wzmacniająco.

Stosowany jako dodatek do preparatów do włosów skutecznie je nawilża, przeciwdziała łysieniu i łupieżowi.

Działanie:

  • silnie odżywia
  • wzmacnia i regeneruje
  • zmniejsza objawy trądziku, łupieżu
  • poprawia elastyczność i gładkość skóry
  • działa łagodząco i przeciwzapalnie

Zalety:

  • 100% naturalny olej
  • nierafinowany, tłoczony na zimno
  • butelka z ciemnego szkła z wygodną pipetką
  • odpowiedni do każdego rodzaju skóry
  • szczególnie polecany do skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej

Skład INCI:

hippophae rhamnoides (sea buckthorn) fruit oil

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń