Kategorie

Wyczyść filtr

M.Pelczar Chocolatier: produkty i opinie

Pasja i miłość do czekolady zaowocowało powstaniem manufaktury czekolady M.Pelczar. w 2011 r. Czekolady na światowym poziomie z naturalnych składników.

Czytaj więcejCzytaj mniej

Do produkcji wyrobów używane są wyłącznie najlepsze składniki. Surowce sprowadzane są z różnych zakątków świata, a zespół pracuje nad tym, aby składniki użyte w produkcji były najwyższej jakości i świeżości. Wyroby produkowane są ręcznie w niewielkich ilościach, dzięki czemu każdy produkt jest wyjątkowy i zawsze dopracowany. Celem firmy M. Pelczar Chocolatier jest zaspokojenie najbardziej wyrafinowanych gustów i smaków. Wierzą, że proponowana oferta produktów klasy premium sprosta wymaganiom naszych klientów.

Produkty marki to nie tylko smak i jakość czekolady, to również szeroka gama asortymentu obejmująca praliny ręcznie robione w róznych smakach, figurki czekoladowe , tabliczki czekoladowe, czekolade do picia po różną postacią, i wiele innych czekoladowych słodkości.

Historia właściciela

Cukiernictwem interesował się od zawsze. Jako kilkuletni chłopak uwielbiał podpatrywać jak mama robi i wypieka domowe słodkości. Kilka razy nawet próbował jej coś popsuć, rozwałkował ciasto po swojemu, dodał jakieś składniki. Tak zrodził się mistrz, który swój talent i umiejętności potwierdził najpierw kierunkowym wykształceniem, a później licznymi osiągnięciami na polskich i światowych mistrzostwach cukierników. – Wybór zawodu był prosty i oczywisty.

Osiągnięcia marki M.Pelczar Chocolatier

Na swoim koncie cukiernik ma wiele sukcesów, osiągnięć i wyróżnień. Do najważniejszych z nich należą: dwukrotne uczestnictwo w Mistrzostwach Świata Cukierników – Rimini 2004 r. i Berlin 2006 r. oraz dwukrotne Mistrzostwo Polski Cukierników – I miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – juniorów – Bydgoszcz 2004 r. i I miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – seniorów – Poznań 2005 r. Oprócz tego pan Mirosław jest laureatem Honorowej Odznaki za zasługi dla Polskiego Rzemiosła Cukierniczego przyznawanej przez Stowarzyszenie Cukierników i Lodziarzy Rzeczypospolitej (Warszawa 2004 r.), uczestnikiem prestiżowego konkursu o randze światowej – World Chocolate Master (Warszawa 2005 r.), który był eliminacjami do Mistrzostw Świata w czekoladzie.

Wyjątkowe receptury M.Pelczar Chocolatier

Słodkości komponowane przez pana Mirosława powstają na bazie jego autorskich receptur. Jak sam przyznaje – nie ma w rodzinie żadnych korzeni cukierniczych, więc wszystko sam tworzy od podstaw. Sam też nadzoruje i koordynuje cały proces produkcji i pakowania produktów firmowanych jego nazwiskiem. – To, że nie mam receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie motywuje mnie do pracy i poszukiwań. Produkuje nowe smaki i to wyróżnia moje czekolady.

 

został dodany do Twojej listy życzeń.

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń